Praktiske informationer

Goddag og farvel:

Der vil så vidt mulig altid være et personale, som kommer og tager imod jer når I kommer. Skulle vi være optaget af noget ( grædende børn, bleskift, ved at give børnene mad) er det vigtig at I kommer og sige goddag og farvel til en voksen, så vi ved at barnet er kommet eller går. Hvis barnet har brug for at vinke sammen med en voksen, står vi altid til rådighed.

Hvis barnet bliver hentet af andre end forældrene, er det vigtig at I giver besked til personalet.

Det er vigtigt, at I fortæller os, hvis der er noget derhjemme, som kan påvirke jeres barns dagligdag (sygdom, problemer eller hvis I har haft en dårlig morgen/ for sent i seng), da det kan påvirke barnet meget.

Fødselsdag:

Fødselsdag holdes i børnehaven, hvor man kan have kage, frugt eller andet godt med til hele huset.

Det sidste år barnet er i børnehaven vil der være mulighed for, at vi kommer hjem til jer. hvis I ønsker dette. Børnehaven sørger så vidt mulig for transporten.

Børnehaven giver en lille gave så børnene skal ikke selv have gave med.

Frugtordning:

Der bliver leveret økologisk  frugt til børnehaven hver mandag  som betales af børnehaven.

Hvad skal barnet have med:

Praktisk tøj, der passer til vejret og årstiden. Det skal helst være noget, som er nemt for barnet at få på og af ved bl.a. toiletbesøg. Tjek dagligt om der er vådt tøj eller sko og husk at give barnet nok skiftetøj med.

HUSK NAVN I TØJ OG FODTØJ.

Her er en ide om hvad der er godt at have med.

Forår Sommer Efterår Vinter
undertøj undertøj undertøj undertøj
strømper strømper strømper strømper
varmt undertøj T-shirt varmt undertøj varmt undertøj
fleece eller termotøj shorts fleece eller termotøj fleece eller termotøj
lange bukser lange bukser lange bukser lange bukser
trøjer trøjer trøjer trøjer
huer og vanter sko/ støvler huer og vanter huer og vanter
regntøj regntøj regntøj sokker/indendørs sko
indendørs sko               (evt. sandaler) indendørs sko indendørs sko skidragt/flyverdragt

Legetøj:

Vi holder med jævne mellemrum en legetøjsdag,  børnene  må da tage legetøj med i børnehaven. Spillemaskiner må ikke tages med, da vi mener det er for dyrt legetøj.

Det er på eget ansvar, så det er en god ide at sætte navn på legetøjet.  Personalet har ikke tid til at lede efter bortkommet legetøj.

Forældresamtaler:

I vil blive tilbudt en samtale efter ca. 3 måneder og  derefter 1 gang om året typisk i november.

Hvis der er behov for yderligere samtale, står vi gerne til rådighed.

Renlighed:

Vi har puslebord, så barnet behøver ikke nødvendigvis at være renlig inden børnehavestart. I skal selv medbringe bleer, som bliver lagt ude ved puslepladsen.

Middagslur:

Til de børn, som har behov for få en middagssøvn, har vi indrettet et soverum med et par køjesenge.

Sygdom:

Syge børn må ikke være i børnehaven, da de smitter de andre børn. Desuden er det ikke rart at være sammen med en masse børn og larm, når man er syg.

Personalet må ikke give medicin med undtagelse ved kronisk sygdom.

HUSKEREGEL: Barnet er sygt, når det ikke kan følge en almindelig dag i børnehaven

Madpakken:

Barnet skal have en madpakke med til frokost onsdag og torsdag. Torsdag er også vores tur dag, så børnene må gerne have en drikkedunk med denne dag, de andre dage får børnene serveret mælk og vand til maden.  Vi opfordrer forældrene til at lave en sund og varieret madpakke, som Helst IKKE må indeholde følgende:
- kager, kiks, vafler, mælkesnitter osv.

- Danone, minimeals, og div. yougurt.

- Diverse morgenmadsprodukter.

- cheese dippers

- alt, der hører ind under traditionel opfattelse af slik og chips.