Nyhedsbrev den 19-1-2017

Så er vi kommet godt ind i 2017.

her er lidt om hvad vi skal beskæftige os med i løbet af foråret.

LÆREPLANSTEMA: Vi starter op på ” Krop og bevægelse” . Vi skal bla. hen i Sundby thy hallen og bruge deres hal og her hjemme vil vi lave forskellige aktiviteter hvor børnene får pulsen op og lære mere om deres krop og og sanser . Vi vil også arbejde med kosten: sund / usund mad og hvad der er godt at spise og hvad kroppen har brug for så den kan fungere i hverdagen.

TEMAFREDAG:  Vi vil holde nogle” temafredage” vi lægger ud med “NATTØJDAG” den 27-1.Her skal alle børn og voksne være i deres nattøj hele formiddag/ dagen. Vi vil hygge med film, popkorn og historielæsning og hvad vi ellers kan finde på af hygge.

Næste Temafredag foregår den 24-2 og vil være en bamse/dukke dag. Børnene må medbringe deres egne bamse og dukker.  Vi laver dukke/bamse  mad og leger med børnene dukker og bamser.

LEGETØJSDAG /DAG PÅ HJUL: Nogle forældre har været lidt i tvivl om der var legetøjdag hver fredag hvis skiltet ikke har været oppe på tavlen. Der er legetøjsdag hver fredag hvis der ikke stå andet på tavlen. Vi skal nok sætte en seddel op hvis vi laver Dag på hjul.

DANMARKSINDSAMLING: Der er danmarksindsamling den 4-2. de indsamlede penge går i år til sultne børn i Zimbabwe og vi har besluttet at bakke op ved at lade børnene lave gode gerninger som de så kan skrive på et godheds bevis. Vi vil i ugen op til snakke med børnene om hvad sult er og at der er børn,som sulter rundt om i verden. Vi vil gerne at I bakker op om det så børnene får nogle godhedsbeviser med hjem, hvor I kan skrive deres små gerninger på ( det kan være at hjælpe med madlavningen, oprydning eller andre små ting de gør i hverdagen) sedlerne skal I aflevere her i børnehaven og så aflevere vi dem i bogbussen eller biblioteket. Børnene får et armbånd udleveret når vi afleveret godheds beviserne . Ole Kirks Fond giver 25 kr for hver godheds bevis der bliver indleveret til indsamlingen.

BIOGRAF:Vi skal en tur i biografen den 7-3. Her skal de små se 6 små kort film og de stor skal se 3 lidt længere film. Vi skal afsted i efteråret også datoerne kommer senere.

SPROG: Lige før jul var Hanne på sprogkursus. Hanne vil i den nærmeste fremtid begynder at arbejde sproget ind i alle børnenes hverdag. Der vil blive sat plakater og billeder op mange steder i børnehaven og vi vil alle arbejde med sproget .

BØRN: Vi skal sige farvel til vores  7 Førskolebørn i april.( Sebastian, Ida, Agnes, Thea, Gustav, Signe og Astrid) men heldigvis kan vi også sige goddag til nogle børn.

Malthe er startet her den 1-1-2017 og vi får Lenea (Amelies lillesøster) pr 1-3. Luna , Ida, Nikolaj( førskole Idas lillebror) starter 1-4. så det se stadig lyst ud med børn.