Hverdagen

En typisk hverdag

6.10: Børnehaven åbner. De børn, som ikke har fået morgenmad hjemmefra, kan få noget i børnehaven. Vi har havregryn, cornflakes og brød indtil kl. 7.45

9.00: Vi samles og spiser noget frugt, synger nogle sang og snakker om, hvad vi skal lave om formiddagen. Når vi skal på tur, tager vi måske frugten med.

10.00: Vi går i gang med dagens aktiviteter. Det kan være en tur ud af huset, tegning eller hvad vi nu finder på. Aktiviteterne er årstids- og højtidsbestemte. I sommerhalvåret er aktiviteterne mere ”løse” end i vinterhalvåret. På opslagstavlen lige indenfor døren, forsøger vi at oplyse om de aktiviteter, der sker ca. 1 uge frem.

11.00: Frokost: mandag og tirsdag har vi smør selv og onsdag og torsdag har børnene selv madpakke med, fredag får vi varmt/lunt mad. Børnene skiftes til at sige værsgo og velbekommen Vi lægger vægt på, at spisningen foregår i en hyggelig og afslappet atmosfære, hvor der er tid til at snakke sammen om, hvad vi har oplevet.

Enkle spiseregler indlæres, f.eks. spise en mad af gangen og først drikke, når man har tygget af munden. Desuden lærer vi dem ikke tale nedsættende om hinandens mad. Børnene presses ikke til at spise mere end de kan. Det er vigtig at lære sine egne behov – hvornår er jeg sulten eller mæt?

12.00: Efter middag skal børnene ud på legepladsen. De børn, der skal sove, bliver puttet af en voksen .

13.30: Børnene begynder så småt at komme ind fra legepladsen. De lærer efterhånden selv at tage deres tøj af og på. Det går hurtigere, når man selv kan, og barnet bliver mere selvstændigt.

14.00: Vi spiser frugt og brød ( hjemmebagt, knækbrød m.m ).  Efterhånden som børnene bliver hentet, lukker vi stuerne ned, så vi til sidst er mest i køkkenet.

16.45: Børnehaven lukker.